Pieter Wilson, Trainer Goud Academie

Mijn vingertoppen rusten op de toetsen van het toetsenbord, terwijl ik nadenk over een belangrijke vraag. Waarom doe ik wat ik doe? Wat is de betekenis ervan?

De toetsen onder mijn vingertoppen zijn van kunststof. Ze zijn waardevol, omdat ze onderdeel zijn van een groter geheel: mijn toetsenbord. Zonder hen zou het toetsenbord niet bruikbaar zijn.

Een hoger doel

Alles om mij heen lijkt een hoger doel te dienen. De tafel biedt mijn laptop een plek, en de tafelpoten ondersteunen de tafel. Alleen ik, als enige in deze kamer, kan denken dat ik voor mezelf kies, dat ik voor mezelf werk en leef. Daar word ik soms zelfs voor geprezen: ‘Goed dat je voor jezelf kiest’, hoor ik weleens. De vraag is niet: kies ik voor mezelf, maar meer: kies ik het goede?

‘Mijn twijfel heeft me gebracht waar ik nu ben.’

Pieter Wilson

Ik stel me voor dat de toetsen met elkaar in gesprek gaan. Sommige willen voor zichzelf kiezen en zijn het zat om vast te zitten op dezelfde plek. Ik hoop dat een wijzere toets, misschien de W, hen wijst op hun belang en unieke positie. Hun rol is om klaar te staan totdat mijn vingers ze gebruiken. 

Ik heb meer keuzes en mogelijke rollen dan de toetsen. Terwijl de toetsen vast op hun plek zitten, volg ik een pad dat ik kan veranderen. Soms twijfel ik over mijn rol en mijn pad. Gelukkig maar, anders zou ik niet kunnen groeien en zou ik nog vastzitten in mijn eerste baantje. Deze twijfel heeft me gebracht waar ik nu ben.

Het juiste pad

De vraag die steeds blijft: Hoe kan ik de samenleving en mijn gezin dienen? Als ik die vraag helder heb, weet ik dat ik op het juiste pad ben.

Geluk en voldoening komen om de hoek kijken wanneer we een hoger doel dienen dan onszelf. Ze zijn geen doel op zich, maar richtingaanwijzers die bevestigen dat we op het goede pad zijn.

Wist je dat we bij Goud echte taxateurs in ons midden hebben? Daarom organiseren we de komende weken een aantal kunst & kitsch-taxatiedagen in de Huiskamer.

Altijd al willen weten uit welke tijd dat schoteltje komt? En dat schilderij, zou het écht een Rembrandt zijn?! Kom langs met je oude, antieke spullen. Eric en Esmeralda kunnen het je vertellen.

Waar en wanneer

30 mei, 27 juni, 29 augustus en 26 september (van 14.00-16.00 uur)
De Huiskamer van Goud van noord: Zwaanshals 287, Rotterdam

Voor meer informatie

Bel of mail Bram: 06 42 66 55 51, bram@goudvannoord.nl

Annemieke Riepma, Projectcoördinator

Hoe blijven we met elkaar in verbinding in een tijd en maatschappij waarin ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen? Waarin social media, internet en informatie zich aan je opdringen en waarin wordt verwacht dat je dit bij kunt houden?

Veel mensen gaan mee in deze ontwikkelingen ondanks dat het veel van ze vraagt. Wel vragen ze zich af of we op deze manier door kunnen gaan en of we de verbinding met elkaar niet verliezen. Want dat laatste gebeurt helaas maar al te vaak.

Digitale vaardigheden

Veel mensen weten namelijk niet dat er ook een heel grote groep mensen is die hier helemaal niet in mee gaat. Toegang tot digitale middelen en informatie is zó vanzelfsprekend voor velen van ons dat we niet stilstaan bij het feit dat dit lastig kan zijn voor anderen. Dat heeft uiteenlopende oorzaken: geen geld voor een nieuwe laptop; niet opgegroeid zijn met digitale middelen; het niet beheersen van de Nederlandse taal of niet kunnen lezen of schrijven. 

Als je daar even over nadenkt dan zul je zien hoeveel impact dat heeft. Hoe open je je e-mails van de overheid, hoe vraag je je DigiD-code aan, hoe maak je geld over, hoe doe je je belastingaangifte, hoe vind je werk en hoe vind je het adres waar je je volgende afspraak hebt? En vervolgens, hoe los je het weer op als het fout gaat?

‘Ik hoop op een maatschappij waarin je de kans krijgt om te werken, ook als je bepaalde digitale vaardigheden nog moet oefenen.’

Annemieke Riepma

Het probleem is niet dat mensen het niet kunnen of het niet willen. Het probleem is dat we leven in een maatschappij waarin er geen tijd wordt genomen elkaar te ondersteunen. Een maatschappij waarin hoge verwachtingen zijn en waarin er van je wordt verwacht dat je meedoet, maar wel op bepaalde voorwaarden. Wat als deze verwachtingen niet realistisch zijn?

In het werk ontmoet ik veel mensen die maar al te graag mee willen doen, maar niet altijd weten hoe. Daarom ben ik heel blij met Goud Conn@ct. Het project van Goud van Noord dat hulpvragen oppakt en echt even de tijd neemt om naar mensen te luisteren. Zo is de huiskamer van Goud van Noord niet alleen een plek om te zijn, maar ook om geholpen te worden als het nodig is. Zo is de huiskamer een plek waar je je vraag neer kunt leggen en er even naar je geluisterd wordt. Ook hebben we sinds kort een Digitaal café waar je geholpen kan worden met al je digitale vragen.

Of het genoeg is? Helaas niet. Bij Goud van Noord hebben we een ontzettend gemotiveerd team van medewerkers en vrijwilligers dat zich inzet en stappen maakt. Veel andere organisaties doen dat met ons, maar meer is nodig. 

Ideale samenleving

Ik hoop namelijk op een maatschappij met meer ontmoeting, ook in een digitale samenleving. Een maatschappij waarin je de kans krijgt om te werken, ook als je bepaalde digitale vaardigheden nog moet oefenen. 

Een maatschappij waarin solliciteren niet alleen afhankelijk is van je goed geschreven sollicitatiebrief en waarin je niet in de problemen komt als je niet (goed) kunt lezen of schrijven. 

Een maatschappij waarin je niet meteen afgerekend wordt op een achterstallige betaling of een gemiste afspraak, maar waarbij eerst gevraagd wordt waarom het niet gelukt is en wat er dan nodig is. Een maatschappij waarin iedereen de kans krijgt zich te ontwikkelen, waarin we bij elkaar zien wat we wél kunnen. 

Is dat onrealistisch? Als het doel is om winst te maken en de economie zo snel mogelijk goed te laten lopen wel. 

Als het doel is om te werken aan een duurzame economie die op lange termijn beter functioneert, dan werk je aan een samenleving waarin er naar elkaar wordt omgekeken en waarin iedereen ondersteund wordt om vanuit eigen potentie bij te dragen. 

Zo werk je aan een samenleving van Goud. 

Goud van Noord is een diaconale organisatie met diepe wortels in het Oude Noorden van  Rotterdam. Vanuit de overtuiging dat ieder mens mee moet kunnen doen zetten we ons in  voor een sterkere, mooiere wijk. Met onze activiteiten voor jong en ouder werken we aan mogelijkheden en aan kansen voor de langere termijn. Dit doen we met een team van gedreven professionals (7 FTE), enthousiaste vrijwilligers en een betrokken bestuur. Maar vooral met de bewoners van het Oude Noorden, de mensen van goud.

De afgelopen jaren heeft Goud zich ontwikkeld tot een lerende en professionele organisatie. We zijn positief kritisch en (daarom) soms een beetje eigenwijs. Een luis in de pels, gedreven door een gevoel voor recht, maar tegelijk zijn we bruggenbouwers. We geloven in de kracht van ontmoeting tussen verschillende mensen en in de kracht van samen. Er wordt naar ons geluisterd en partners weten ons te vinden. Ze werken graag met ons samen. Samen maken we impact.

Nieuwe type leiderschap
Om blijvend nog meer impact te maken verandert Goud naar een meer ondernemende organisatie. Een organisatie die haar kennis wil delen en producten met een verhaal aan wil bieden. Onze vrijwilligers, de mensen van goud, kunnen zo hun talenten inzetten en onze organisatie wordt minder afhankelijk van fondsen. Dat scheelt ons tijd, tijd die we kunnen besteden aan waar we goed in zijn. En het maakt ons financieel minder afhankelijk en dus nog robuuster.

Deze verandering vraagt om een andere, meer ondernemende, vorm van leiderschap. Was het huidige leiderschap meer pionierend, nu komen we in een fase van meer structuur, verdere opbouw en duidelijke doelen. Kortom, Goud van Noord zoekt een nieuwe zakelijk leider, een warm en verbindend persoon met een resultaatgerichte manier van werken. Iemand die kansen ziet, die in plannen vertaalt en doelen wil halen. Een dienende leider.

Als zakelijk leider zijn dit je taken:

 • Je stuurt, coacht en motiveert het team,
 • Je stelt duidelijke doelen en zorgt dat deze worden gehaald,
 • Je vertelt het verhaal van de mensen van Goud en bent het gezicht van de organisatie,
 • Je versterkt het netwerk van Goud in de wijk en daarbuiten,
 • Je ziet kansen en vertaalt deze naar nieuwe producten,
 • Je bewaakt de budgetten en uitgaven,
 • Je werft externe fondsen,
 • Je bewaakt de kwaliteit op alle fronten,
 • Je zorgt voor een veilig (werk)klimaat en
 • Je borgt het diaconale karakter van Goud.

 Daartoe voldoe je aan de volgende criteria:

 • Je laat je raken door de mensen met wie wij werken,
 • Je hebt leidinggevende ervaring,
 • Je bent ondernemend,
 • Je bent doelgericht en duidelijk,
 • Tegelijk ben je een innemende persoonlijkheid aan wie mensen hun vertrouwen geven,
 • Je bent communicatief vaardig en een extravert persoon en
 • Je bent actief lid van een christelijke geloofsgemeenschap.

Wie droomt er niet van een vakantiehuisje in het buitenland? Ik in elk geval wel. En ik ken mensen die nog verder dromen. Vrienden Arnoud en Matthijs, bijvoorbeeld. Ze zijn sociale avonturiers met een missie: meer aandacht voor mensen met een krappe portemonnee. Zij geven hier zelf vorm aan door gratis vakanties aan te bieden.

In 2018 kochten ze een vervallen huis in Italië. Na vele weekenden en weken klussen met behulp van vrienden en bekenden was het huis klaar voor gebruik. Het hartelijke welkom in het dorp, het klussen met vrienden en bekenden en de gastvrijheid van dorpsgenoten deed hen zo goed, dat ze dit gevoel graag wilden delen met anderen. Zo kwamen ze op het idee hun huis beschikbaar te stellen voor mensen die niet op vakantie kunnen.

Deze mooie droom werd werkelijkheid. Ze richtten een stichting op om fondsen te kunnen werven, zodat kosten voor de reis naar Italië en de boodschappen gedekt zijn. Het lukte om fondsen enthousiast te krijgen met hun mooie idee. Daarnaast betalen mensen die het huisje boeken ook voor de mensen die dit niet kunnen bekostigen. Op deze manier kunnen elk jaar meerdere gezinnen met weinig financiële middelen en gratis gebruik maken van hun huis.

In het typisch Italiaanse dorpje Torrano komt de bakker nog elke dag brood brengen en zijn de mensen in het dorp ontzettend aardig en behulpzaam. Vakantie helpt je om even uit de sleur te komen en bij te tanken. Juist als je dagelijks tobt of je vanavond wel genoeg te eten hebt, is het fijn er even helemaal uit te zijn en bij te tanken in het mooie Italië.

Een dankbare gast vertelt: ‘Het huisje is helemaal compleet, alles is er. De buren zijn heel behulpzaam en geven tips over wat er te zien is in de buurt. We hebben een hele mooie tijd gehad met elkaar’. Een gouden koppel dus, deze Arnoud en Matthijs.

Lees meer over hun avonturen op www.stichtinghuismetimpact.nl

– Cora van Veelen

Ik heb nog nooit zo chic gegeten’ zei een van de jongens. Een avondje uit is niet vanzelfsprekend voor veel mensen.

Maar vorige week mochten we met acht gezinnen komen eten bij Mazars! Ze hebben heerlijk gekookt voor ons. Voor de kinderen waren er leuke activiteiten. Het sjoelen en schminken met glitters viel erg in de smaak bij de kids.

Heel erg bedankt voor deze leuke avond uit, Mazars en Present Rotterdam 💛

Cynthia Meevis, Projectleider en trainer Goud Academie

Waar denk jij aan als ik je vraag: Welke droom zou jij graag willen verwezenlijken? Waarschijnlijk gaan er gedachten door je hoofd als; ik zou graag op wereldreis willen, een grote villa of ik zou de directeur van mijn favoriete voetbalclub willen zijn.

Sinds een paar maanden ben ik betrokken bij Goud van Noord. Een warme plek in Rotterdam Noord waar elke dag hard gewerkt wordt om dromen te verwezenlijken. Nee, hier worden geen villa’s gebouwd of wereldreizen geboekt. De mensen die hier binnenkomen, hebben grote dromen. Maar deze bestaan vaak uit; ik wil elke dag een gezonde maaltijd voor mijn gezin kunnen maken. Of; ik zou graag al mijn rekeningen kunnen betalen, met het inkomen van een baan die mij voldoening geeft.

Los je armoede op door erover te lezen?

Deze prachtige mensen van goud worden helaas door de maatschappij bestempeld als ‘kansarm’. Door de overheid, de gemeente, een potentiële werkgever. Ik schrik ervan hoe dat op zoveel plekken ingebakken zit in onze samenleving.

In Nederland leeft een aanzienlijk deel van de bevolking onder de armoedegrens. Dit betekent niet alleen een gebrek aan financiële middelen, maar het heeft ook grote gevolgen voor de gezondheid van individuen en gemeenschappen. Van voedselonzekerheid tot beperkte toegang tot medische zorg; armoede manifesteert zich op vele manieren en heeft een directe invloed op de gezondheid van mensen.

In een onderzoek dat dit jaar werd gepubliceerd, bleek dat de bevolking die een bovengemiddeld inkomen heeft, het moeilijk vindt te begrijpen wat armoede precies inhoudt. De eerste reactie: we gaan er boeken over lezen.

Mooi om wat bewustwording te krijgen, maar lossen we daar echt iets mee op? Wat zou je wel kunnen doen? Vrijwilligerswerk! Loop eens mee met een organisatie die zich hier voor inzet, bijvoorbeeld.

‘Juist wanneer je je bewust bent dat er
een schaduw ís, ligt daar een kans voor verandering.’

Cynthia Meevis
De Goud Academie

Bij Goud van Noord gaan we nog een stapje verder. Niet alleen is er een warme huiskamer, worden mensen met elkaar in contact gebracht, en koken we samen. We starten nu ook een Academie: een leerplaats voor mensen van Goud, die zo op een veilige manier kunnen werken aan het verwezenlijken van hun droom.

Welke kwaliteiten zijn er in huis en aan welke vaardigheden kan gewerkt worden? Zo helpen we met sollicitatieskills en gespreksvoering, maar ook op het gebied van leefstijl zijn er mooie programma’s.

We focussen niet alleen op de dromen van volwassenen, maar ook op onze toekomst: kinderen. Met fonkelende sterrenroutes kunnen kinderen ontdekken waar hun talenten liggen.

Ook hebben we speciale, op maat gemaakte programma’s voor bedrijven en organisaties. Onze academie draait niet alleen op medewerkers, maar juist ook op vrijwilligers. Inspirerend om deze samensmelting van dichtbij te mogen meemaken.

Mijn droom

Rotterdam, een prachtige stad van diversiteit en dynamiek, maar ook een stad waar armoede een schaduw werpt op het potentieel van haar inwoners. Maar juist wanneer je je bewust bent dat er een schaduw ís, ligt daar een kans voor verandering.

Goud van Noord zet zich elke dag in om iedereen in het volle licht te zetten. En dat brengt me bij de droom die ik graag zou willen verwezelijken: een inclusief en gelijke samenleving.

Welke droom wil jij graag waarmaken? En wat wordt vandaag jouw eerste stap?

Gerlinda Robbertsen, zakelijk leider Goud van Noord

We waren een jaar of vijf geleden op zoek naar een naam. Een naam met een verhaal. Een naam die zou zeggen hoe we naar mensen kijken en wat we doen.

Het werd Goud van Noord, maar we zeggen meestal gewoon ‘Goud’. Goud omdat dat de manier is waarop we naar mensen kijken. Wie ben je, wat wil je en wat kan je? Wat bij voorbaat vast staat is: ‘Jij bent goud’.

Vertrouwen verliezen

Wie te vaak wordt aangesproken en afgerekend op wat (nog) niet lukt, verliest het vertrouwen in zichzelf en in de ander. Daarom draaien wij het om en beginnen we bij wie je bent en wat je in huis hebt. Vertrouwen krijgen, je mogelijkheden inzetten en bijdragen aan het grotere geheel maakt een verschil. Dat is wat nodig is om weer in beweging te komen, bij te leren, risico’s te nemen en je grenzen te verleggen.

‘De mensen die we zien hebben precies hetzelfde nodig als de rest van de mensheid: gezien en gehoord worden…’

Gerlinda Robbertsen
Gezien en gehoord worden

De mensen die we zien hebben precies hetzelfde nodig als de rest van de mensheid. Gezien en gehoord worden en de ruimte krijgen om er bij te horen en mee te doen. Er is voor ieder wel aanbod te vinden dat past of zelfs een complete route.

Het kan al beginnen met een wekelijkse wandeling op woensdagochtend, een uurtje zitten om je weg te vinden op de website van een fonds, taalles, leren debatteren of het oefenen van sollicitatiegesprekken met mensen uit het bedrijfsleven. Zo werken we aan kansen voor de toekomst en doe je intussen al volop mee.

Goud Academie

We zijn trots dat er nu een Goud Academie staat waar een team aan werkt dat overloopt van de ideeën en zich inzet om het beste in mensen naar boven te halen. Er is aanbod voor kinderen, gezinnen, volwassenen en zeker ook voor externe organisaties, want onze principes doen elk mens goed.

Waar dat toe kan leiden? Je gaat van ‘jij bent goud’ naar ‘wij zijn goud’ en dan kan het zomaar gebeuren dat dat leidt tot een Rotterdam van goud waar we ons elke dag voor inzetten.

Lieke van Wilpen, Projectleider Maakgoud

Werken en kunnen blijven werken heeft een positieve invloed op je gezondheid. Naast geld op je bankrekening biedt werk stabiliteit, structuur en zingeving. Wanneer je de ‘sweet spot’ kunt vinden tussen daar waar je passie ligt, waar je goed in bent en daar waar je geld mee kunt verdienen, kun je een groot verschil maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving.

Ongeveer een jaar geleden viel bij mij het kwartje. Na jaren in een andere stad gewerkt te hebben, voelde ik een sterk gevoel van heimwee naar Rotterdam. De stad waar ik inmiddels zeven jaar woon en zich het best laat omschrijven als ‘thuis’.

Door mijn betrokkenheid bij Goud van Noord en mijn ondernemerschap in de wijk werd het voor mij duidelijk dat mijn ‘roeping’ ligt bij het in balans brengen van de stad en mijn directe omgeving. Een stad als Rotterdam kent genoeg contrasten en uitdagingen die een grote stad vaak aangaan. Zo ook op het gebied van werk.

Bezuinigingen en minder begeleiding

Voor het tweede jaar op rij ontvangt Rotterdam te weinig geld van het Rijk om bijstandsuitkeringen te kunnen betalen. Vooral de mensen die in de bijstand terecht zijn gekomen en meer hulp nodig hebben dan anderen bij het vinden van een geschikte baan zullen hiervan de lasten ondervinden.

‘We creëren een fijne en veilige werkomgeving waar de innerlijke kracht van de deelnemers centraal staat.’

Lieke van Wilpen

Doordat wettelijk is vastgelegd wanneer je voor een uitkering in aanmerking komt en hoe hoog deze is, valt aan die knoppen niet te draaien. Het resultaat is: meer aandacht naar bijstandsontvangers die de grootste kans op werk hebben, zodat het aantal uitkeringen wordt verlaagd.

Eénderde van de bijstandsontvangers wordt op reactieve wijze geholpen. De vier gesprekken per jaar die zij met deze groep mensen hebben, zullen voorlopig niet meer plaatsvinden.

Maakgoud

Bij Goud van Noord leren we veel mensen kennen die dromen van (weer) een betaalde baan. Niet voor iedereen is dat direct binnen handbereik. Er is begeleiding nodig voor het leren van een taal, het vergroten van zelfvertrouwen, het leren van nieuwe vaardigheden of het opdoen van werkervaring.

Omdat wij geloven in de talenten en ideeën van de mensen van Goud als basis voor een duurzame werkinzetbaarheid is ‘Maakgoud’ ontstaan. Een project binnen Goud van Noord waarbij we mensen met een bijstandsuitkering de kans geven om middels verschillende sociale ondernemingen hun pad naar een betaalde baan te bewandelen. We creëren een fijne en veilige werkomgeving waar hun innerlijke kracht centraal staat.

Ruimte voor leren en proberen

Dit jaar staat de toekomstpotentie van de sociale ondernemingen centraal. We zijn van start gegaan met een eigen productlijn met thee en gaan aan de slag met Kintsugi (het met goud repareren van o.a. gebroken servies), een groenservice voor de wijk en Fietsen van Goud.

Samen met de ‘Goudmakers’ gaan we de meest kansrijke pilots omzetten naar een businesscase. We zijn op zoek naar mensen die willen meedoen aan Maakgoud. Voor wie de stap wil zetten zal goed worden begeleid en mag aansluiten bij het aanbod van onze Goud Academie. Ook voor wie een betaalde baan geen optie (meer) is, is welkom. Voor hen biedt Maakgoud een zinvolle tijdsbesteding.

Bram Robbertsen, Buurtpastor

Google Maps navigeert ons feilloos naar onze bestemming. Angelica (stagiaire) en ik stappen naar binnen. Een vriendelijke jongeman heet ons hartelijk welkom in de moskee. Het hybride werken laat hij even voor wat het is. Hij klapt zijn laptop dicht en staat ons te woord.

Als hij hoort wie we zijn, nodigt hij ons spontaan uit om de hele moskee te zien. Ze hebben zelfs een heuse opnamestudio die je kunt huren. Het oogt professioneel. Lopend op mijn sokken geniet ik van de zachte vloerbedekking in de gebedsruimte onder mijn voeten.

Oneliners

Een oudere man in de moskee vertelt ons iets over de betekenis van het gebed in de islam. Als hij begint over wat er mis is met het christelijk geloof, haak ik af. Ik denk: ‘schoenmaker blijf bij je leest.’ Mijn ervaring is dat simpele oneliners geen recht doen aan de ander. Omgekeerd betrap ik mezelf daar ook wel eens op.

‘Verlaat je politieke, religieuze, sociale, etnische stellingen en ontdek dat alles niet zo zwart-wit is als het lijkt.’

Bram Robbertsen

Het verschil is alleen dat ik de indruk heb dat oneliners in het publieke debat en in de media tot hèt communicatiemiddel verheven zijn. Iedereen graaft zich in en schiet ongenuanceerde uitspraken richting de linies van de tegenstander. We versterken het vijanddenken en bombarderen elkaar plat met fake news, scheldkanonnades, goedkope oneliners en eenzijdige berichtgeving. We doen er alles aan om de tegenstander kapot te maken. Zolang wij als winnaar uit de strijd komen is bijna alles geoorloofd.

Flanken

Ik zie in onze samenleving én wereldwijd dat we ons bewegen naar de flanken. Het brede midden wordt leger. De nuance heeft zwaar te lijden onder al het verbale geweld. Niet alles is zo zwart-wit als men ons wil doen geloven. Zoals mijn schoonvader zegt: ‘Tussen zwart en wit zitten veel tinten grijs.

Wat zou er veranderen in onze samenleving als we onze flanken verlaten? Stoere taal in de politiek en de media spreken aan, maar brengt het ons dichter bij elkaar? Ik geloof er niets van. Stevige uitspraken die geen recht doen aan de ander (wie dat ook mag zijn) hebben als effect dat we ons nog dieper ingraven.

Middenweg

Ik pleit voor de middenweg. Daarom vind ik het zo mooi dat deze moskee Centrum De Middenweg heet. Ze zetten zich in voor de wijk en verdiepen zich in de dialoog. Het begin van ons contact begon namelijk bij een vredestafel in onze stad.

Ik geloof in de middenweg in onze samenleving. Dat is geen slappe hap, maar vanuit je eigen levensovertuiging je open stellen voor de ander. Kom uit je loopgraaf en zet een stap naar het brede midden. Verlaat je politieke, religieuze, sociale, etnische, identitaire stellingen en ontdek dat alles niet zo zwart-wit is als het lijkt.

Bij Goud vieren we het grijze midden. Of dat saai is? Mwah, ik denk het niet. Voor ons is het grijze midden goud. Kom anders eens langs. Je bent van harte welkom!