Ik heb nog nooit zo chic gegeten’ zei een van de jongens. Een avondje uit is niet vanzelfsprekend voor veel mensen.

Maar vorige week mochten we met acht gezinnen komen eten bij Mazars! Ze hebben heerlijk gekookt voor ons. Voor de kinderen waren er leuke activiteiten. Het sjoelen en schminken met glitters viel erg in de smaak bij de kids.

Heel erg bedankt voor deze leuke avond uit, Mazars en Present Rotterdam 💛

‘Wat zullen we nu hebben?’ dacht Bram. ‘Er is toch niks aan de hand?’

Een vrijwilliger van Goud vertelde dat er een vrachtwagen van de brandweer voor de deur stond. ‘Ik keek uit het raam.. Warempel, er staat er echt eentje voor de deur!’ 🚒

Het hele gebeuren leverde het nodige aan bekijks op. Een kind roept: ‘Mama, brandweer!’ Samen met zijn moeder komt hij even kijken. Als hij bij de brandweerwagen staat valt zijn mond open van verbazing. De vrachtauto is helemaal gevuld met cadeautjes! 🎁

Blij verrast nemen we de 100 vrolijk gekleurde kerstpakketten in ontvangst. Het is geweldig fijn dat de Rotterdamse Uitdaging de kerstpakketten aan de deur aflevert bij ons.

Linda, superbedankt voor deze geweldige actie! Met deze kerstpakketten van de Rotterdamse Uitdaging gaan we veel mensen in de wijk blij maken 💛

Hoe fijn is het als je soms met iemand kunt sparren over een probleem, of wanneer iemand je kan helpen bij het lezen van een ingewikkelde brief van de gemeente of de belastingdienst.

Vaak vragen we een familielid of vriend om hulp, eventueel een goede buurman- of vrouw. Maar niet iedereen heeft zo’n netwerk. Daarom bestaat er het maatjes-project.

Als maatje trek je een langere periode met iemand op. Een beetje alsof je buren bent, maar dan anders. Je bent een luisterend oor, denkt mee, en soms drink je gewoon samen een lekker kopje thee.

Het is voor beide partijen een heel bijzondere periode, waarin je elkaar op een heel bijzondere manier leert kennen. Uit ervaring kunnen we zeggen: een band voor het leven.

Wil jij zo’n maatje zijn? Wij koppelen je heel graag aan iemand die jouw hulp heel goed kan gebruiken. Stuur ons vooral een berichtje, ook als je gewoon wat meer wilt weten over dit project. Je kunt het verschil maken in iemands leven 💛

Wegens succes herhaald: onze Goud van Noord mutsenactie! 💛

Heb je onze geweldige muts vorig jaar gemist, of wil je er eentje cadeau doen? Het kan weer, want onze webshop is weer geopend.

Met onze duurzaam gemaakte muts loop je er deze winter warmpjes bij + je draagt onze boodschap (letterlijk) een warm hart toe. De bezorging wordt verzorgd door Pakkethelden; een groene, sociale en vooral Rotterdamse onderneming waar mensen werken met en zonder een afstand tot de arbeidsmarkt.

Je bestelt de Goud-muts via onze webshop:  https://pakkethelden.nl/home/goudvannoord/

Bij Eliza kun je terecht met al je vragen. Zij Conn@ct je om stap voor stap verder te kunnen komen.  Om dat te kunnen doen bouwt Eliza ze samen met alle vrijwilligers aan een sterk netwerk van goud 💛

Het is bijna zo ver! Op 2 november staan wij in een heuse theatervoorstelling Tranen Van Goud 💛

Bij Goud van Noord hebben we samen met Goud op Zondag, wijktheater Studio de Bakkerij en theatermaker Daan Bosch stilgestaan bij de vraag ‘Hoe geef je de dood een plek tijdens het leven?’ We gingen met elkaar in gesprek over afscheid nemen en het verlies van geliefden.

Nu is het tijd om onze prachtige voorstelling te presenteren. Kom je ook?!

Waneer: donderdag 2 november
Hoe laat: 20.00 uur
Waar: Studio De Bakkerij, Bergweg 283, Rotterdam
Prijs: 13,50 euro

Koop je kaartjes via Studio De Bakkerij


Wauw. Mevrouw Zoon is 99 jaar en heeft een hart voor de samenleving. Ze wilde heel graag iets doen voor een ander. Daarom is ze thuis vrolijke sjaals gaan breien. Het resultaat mag er wezen. Wat zijn ze prachtig! Er zitten heel veel uren werk in.

Onlangs kwamen haar dochter Nelleke en schoonzoon Jan de sjaals bij ons brengen. Hoe mooi is het als je bijna 100 jaar bent en anderen blij maakt met een zelfgebreide sjaal? Erg handig nu het kouder wordt en de winter eraan komt.

Mevrouw Zoon, u bent GOUD! Heel veel dank 💛

Onze Huiswerkheld Alissia (groep 8) is op 6 september jl. beëdigd als Kinderraadslid! Het komende jaar mag zij, samen met de andere raadsleden en Kinderburgemeester Dominique, de stem zijn van 120.000 Rotterdamse kinderen.

Bij zo’n serieuze taak hoort volgens ons ook een mooi geschenk. Met een goede laptop kan Alissia aan de slag met haar thema: klimaat. We wensen haar een heel leerzame en succesvolle periode toe! Alissia, jij bent Goud! 💛

Samen met het Kansfonds, Nieuw Vaarwater en bijna honderd andere maatschappelijke organisaties en wetenschappers hebben we op maandag 18 september een open brief geplaatst in de landelijke kranten.

We doen een dringend beroep op alle lijsttrekkers en andere politici om af te rekenen met armoede. Hieronder kun je de hele brief lezen. Het allerbelangrijkste wat jij kunt doen, is de brief ondertekenen. Daarmee hopen we het thema écht op de kaart te zetten in Den Haag.

Ga naar de website van Kansfonds en teken mee! Samen blijven de strijden tegen armoede 💛