Een naam met een verhaal

Gerlinda Robbertsen, zakelijk leider Goud van Noord

We waren een jaar of vijf geleden op zoek naar een naam. Een naam met een verhaal. Een naam die zou zeggen hoe we naar mensen kijken en wat we doen.
Het werd Goud van Noord, maar we zeggen meestal gewoon ‘Goud’. Goud omdat dat de manier is waarop we naar mensen kijken. Wie ben je, wat wil je en wat kan je? Wat bij voorbaat vast staat is: ‘Jij bent goud’.

Vertrouwen verliezen

Wie te vaak wordt aangesproken en afgerekend op wat (nog) niet lukt, verliest het vertrouwen in zichzelf en in de ander. Daarom draaien wij het om en beginnen we bij wie je bent en wat je in huis hebt. Vertrouwen krijgen, je mogelijkheden inzetten en bijdragen aan het grotere geheel maakt een verschil. Dat is wat nodig is om weer in beweging te komen, bij te leren, risico’s te nemen en je grenzen te verleggen.

‘De mensen die we zien hebben precies hetzelfde nodig als de rest van de mensheid: gezien en gehoord worden…’

Gerlinda Robbertsen

Gezien en gehoord worden

De mensen die we zien hebben precies hetzelfde nodig als de rest van de mensheid. Gezien en gehoord worden en de ruimte krijgen om er bij te horen en mee te doen. Er is voor ieder wel aanbod te vinden dat past of zelfs een complete route.

Het kan al beginnen met een wekelijkse wandeling op woensdagochtend, een uurtje zitten om je weg te vinden op de website van een fonds, taalles, leren debatteren of het oefenen van sollicitatiegesprekken met mensen uit het bedrijfsleven. Zo werken we aan kansen voor de toekomst en doe je intussen al volop mee.

Goud Academie

We zijn trots dat er nu een Goud Academie staat waar een team aan werkt dat overloopt van de ideeën en zich inzet om het beste in mensen naar boven te halen. Er is aanbod voor kinderen, gezinnen, volwassenen en zeker ook voor externe organisaties, want onze principes doen elk mens goed.

Waar dat toe kan leiden? Je gaat van ‘jij bent goud’ naar ‘wij zijn goud’ en dan kan het zomaar gebeuren dat dat leidt tot een Rotterdam van goud waar we ons elke dag voor inzetten.

Terug naar alle berichten