‘Gratis’ vakantie vieren in Italië

‘Gratis’ vakantie vieren in Italië

Wie droomt er niet van een vakantiehuisje in het buitenland? Ik in elk geval wel. En ik ken mensen die nog verder dromen. Vrienden Arnoud en Matthijs, bijvoorbeeld. Ze zijn sociale avonturiers met een missie: meer aandacht voor mensen met een krappe portemonnee. Zij geven hier zelf vorm aan door gratis vakanties aan te bieden.

In 2018 kochten ze een vervallen huis in Italië. Na vele weekenden en weken klussen met behulp van vrienden en bekenden was het huis klaar voor gebruik. Het hartelijke welkom in het dorp, het klussen met vrienden en bekenden en de gastvrijheid van dorpsgenoten deed hen zo goed, dat ze dit gevoel graag wilden delen met anderen. Zo kwamen ze op het idee hun huis beschikbaar te stellen voor mensen die niet op vakantie kunnen.

Deze mooie droom werd werkelijkheid. Ze richtten een stichting op om fondsen te kunnen werven, zodat kosten voor de reis naar Italië en de boodschappen gedekt zijn. Het lukte om fondsen enthousiast te krijgen met hun mooie idee. Daarnaast betalen mensen die het huisje boeken ook voor de mensen die dit niet kunnen bekostigen. Op deze manier kunnen elk jaar meerdere gezinnen met weinig financiële middelen en gratis gebruik maken van hun huis.

In het typisch Italiaanse dorpje Torrano komt de bakker nog elke dag brood brengen en zijn de mensen in het dorp ontzettend aardig en behulpzaam. Vakantie helpt je om even uit de sleur te komen en bij te tanken. Juist als je dagelijks tobt of je vanavond wel genoeg te eten hebt, is het fijn er even helemaal uit te zijn en bij te tanken in het mooie Italië.

Een dankbare gast vertelt: ‘Het huisje is helemaal compleet, alles is er. De buren zijn heel behulpzaam en geven tips over wat er te zien is in de buurt. We hebben een hele mooie tijd gehad met elkaar’. Een gouden koppel dus, deze Arnoud en Matthijs.

Lees meer over hun avonturen op www.stichtinghuismetimpact.nl

– Cora van Veelen

Terug naar alle berichten