We leren heel veel mensen kennen die dromen van (weer) een betaalde baan. Soms ligt dat binnen handbereik, maar vaak zijn tussenstappen zoals taalles, bouwen aan zelfvertrouwen en het opdoen van werkervaring in Nederland nodig. 

Vaak is vrijwilligerswerk met de juiste begeleiding een goede eerste stap. We kennen inmiddels een heel aantal werkgevers die bereid zijn iemand een eerlijke kans te geven. Wij kunnen mensen nog een periode begeleiden om duurzame inzetbaarheid te bevorderen.

Voor wie een betaalde baan geen optie (meer)  is, bieden we de mogelijkheid voor zinvolle dagbesteding.

Er passeerden verschillende ideeën, van groot tot klein. Ze komen allemaal voort uit talenten en ideeën van mensen van Goud. De conclusie is dat we daar zullen beginnen waar we al zijn: dicht bij huis en dicht bij de mensen die het gaan doen.

Maakgoud zou ons niet moeten afleiden, maar ons werk moeten versterken. Daarom zoeken we naar mogelijkheden die ons verhaal ondersteunen. We onderzoeken mogelijkheden om aanvullend te zijn op het aanbod in het Zwaanshalskwartier; zo maken we ook verbinding met de winkeliers.

Begeleiding
Wie meewerkt aan Maakgoud mag er op rekenen dat er goede begeleiding is en dat we in je investeren via het aanbod aan onze Goud Academie.

Pilots van start
Het plan is nog niet volledig uitgekristalliseerd, maar het is de hoogste tijd om een aantal pilots een serieuze kans te geven en de meest kansrijke om te zetten in een businesscase. We gaan aan de slag met Thee van Goud, Groenservice, Kintsugi, de verhuur van onze ruimtes en Fietsen van Goud.

Alles draait – net als de rest van ons werk – om zien, verbinden en meedoen.

Financiering gezocht!
Voor Maakgoud zijn we nog op zoek naar financiering. Vind je het ook belangrijk dat iedereen de kans krijgt om mee te doen en wil je in ons werk investeren of heb je interesse in een van onze producten of diensten? Laat het Lieke weten!

Wil je je aanmelden of heb je vragen?
Neem dan contact op met Lieke van Wilpen.

Waar

We hebben en doorlopend programma-aanbod bij Goud van Noord op de Zwaanshals 287A. Voor meer informatie kun je terecht bij Lieke van Wilpen.

Contact

Lieke van Wilpen

Projectleider Maakgoud