Achtergrond

Smeltkroes is het sociaal-culturele merk van Goud van Noord. Ze maakt door middel van kunst en cultuur verbinding en zoekt samenwerking met haar omgeving met als doel het leven in al haar veel-kleurigheid te vieren met de stad en haar bewoners. 

Eerste project

Het eerste project was Smeltkroes ZIE, een fotoexpositie in Rotterdam-Noord op diverse locaties met portretten van lokale mensen en hun aspiraties.

De geportretteerde personen zijn gul en moedig, ze laten zich vastleggen en delen hun dromen met ons. Als toeschouwer kan je gewoon genieten van de beelden, de mooie mix aan foto’s in de ruimte, maar je kon/kunt ook (via een QR-code) ontdekken wie deze mensen zijn, hoe ze klinken en denken over hun leven en de toekomst.

Er werd in 2023 op 11 locaties geëxposeerd. Er was ook wandelroute beschikbaar. Het project werd mede mogelijk gemaakt door: Pictoright, Cultuur Concreet, Cultuursubsidie van de Gemeente Rotterdam en Kansfonds.

Waar wij van dromen?
Een gigantische Smeltkroes-collectie, een beweging van allerlei mensen die het lef hebben om zich te laten zien en om hun dromen te delen.
Op www.smeltkroes010.nl en onze Instagram pagina zie je hoe Smeltkroes begon als project van Goud van Noord. We hopen dat er de komende tijd meer en meer portretten en dromen gedeeld worden. De portretten zijn gemaakt door Daniel van Veelen (Prophotos) en Jan-Willem Buddingh (NEAR) werkte aan het concept en de vormgeving. 

Collectie én kunstservice voor bedrijven

Inmiddels is Smeltkroes ZIE, een collectie én kunstservice die foto’s verhuurt en exposities maakt en verzorgd. We werken momenteel nog aan het aanbod, maar onze ambitie is de verzameling te laten groeien tot een inspirerende beweging van eerlijke, open, diverse portretten en verhalen die overal getoond (kan) worden en mensen uitdaagt elkaar weer écht te zien.

Weet jij wat je collega’s binnen jouw organisatie bezighoudt en waar ze van dromen?
Smeltkroes daagt mensen uit om opnieuw naar elkaar te kijken en te luisteren. Zo helpen we je te werken aan verbinding, waardering en solidariteit. Daar wordt jouw bedrijf mooier van en de wereld zeker ook!

Hoe kijken mensen binnen jouw bedrijf naar elkaar en zien ze elkaar ook echt staan?
Organisaties met een sterke verbinding tussen medewerkers hebben over het algemeen een lager personeelsverloop en zijn aantrekkelijker voor nieuw talent. Medewerkers tonen meer loyaliteit en tevredenheid in een omgeving waarin ze zich gewaardeerd en verbonden voelen*.

Interesse? Doe mee!
Stuur ons een bericht, dan maken we een afspraak en bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Wanneer en waar

Doorlopend kunstproject én service voor bedrijven!