Niet alleen

Een van onze oudere bezoekers heeft nooit eerder hulp gevraagd en meldt zich pas na weken voor de cadeaukaarten. Hij zegt: ‘Ik eet nog liever niet dan dat ik er om moet vragen’. Hij blijkt folder na folder door te spitten en loopt dan met zijn rollator een ronde door de stad om zijn boodschappen te halen. Anders gaat het simpelweg niet meer. ‘Ik heb het altijd alleen moeten doen.’ zegt hij. Nou, dat hoeft nu dus niet meer. Ik hoor de brok in zijn keel.

We horen bij Goud van Noord heel verdrietige verhalen en zien wanhopige mensen. Tegelijk verbaast hun veerkracht ons iedere keer opnieuw. Mensen kunnen vaak zoveel met weinig en het is vooral gezellig in de Huiskamer van Goud.

We zien mensen die lijden onder keuzes die anderen maken. Veel van hen zitten buiten hun schuld om met een groot probleem en komen niet langer rond.

Wachten op de regering die aan zet is om dingen recht te zetten levert weinig op. We gaan dus maar liever gewoon aan de slag en dat kan dankzij al de donaties die we al mochten ontvangen via deze actie en via onze website.

In totaal zitten we dankzij donaties van particulieren en kerken op bijna €13.000,- en dat stemt ons hoopvol. Gelukkig springen ook fondsen bij en kunnen we door!

Dat is het dubbele.. we zien de nood en het verdriet en tegelijk zien we mensen die bereid zijn om bij te springen en een stap extra te zetten voor een ander en dat maakt ons dan weer blij!
We zijn dankbaar dat we dankzij de giften die ons worden toevertrouwd mensen op een heel directe manier kunnen ondersteunen in wat nodig is. We geven alleen maar door wat we gekregen hebben.

Zo laten we zien wat er mogelijk is als we onze krachten bundelen.
Deze actie is zoveel meer dan cadeaukaarten. Deze actie is een ‘nee’ tegen de situatie zoals die is en een ‘ja’ voor de degene die het niet langer alleen redt. We ondersteunen nu 162 huishoudens en daar komen er nog een aantal bij. In totaal gaat het om 450 mensen voor wie we samen een verschil maken.

Dank aan al de vrijwilligers die bijspringen, de collega’s van SOL en ik ben zo trots op het team van Goud dat tot het uiterste gaat om er voor mensen te kunnen zijn.

Dank jullie wel namens al deze mensen!
Jij bent goud! Wij zijn goud!

Doe en deel je mee?

Terug naar alle berichten