Met trots presenteren we onze plannen voor de komende jaren

Met trots presenteren we onze plannen voor de komende jaren

We ontmoeten bij Goud zoveel mensen die mee willen doen en op zoek zijn naar plekken waar dat kan.

Meedoen betekent veel voor mensen. Het betekent dat je nieuwe mensen leert kennen, het betekent dat je gemist wordt als je er niet bent, het betekent dat je met een voldaan gevoel naar huis kunt gaan. Meedoen geeft zin aan je bestaan. Je hebt als mens andere mensen om je heen nodig om je toe te verhouden om tot je recht te komen.

Participatie is een woord dat veel gebruikt is in de politiek. Vaak was de strekking dat veel mensen niet mee wíllen doen en dat er gezocht moest worden naar manieren om hen toch zo ver te krijgen. Dat kan door te stimuleren of te sanctioneren. Daarmee werd participatie een beladen woord. Een woord met een verborgen agenda.

Goud wil een plek zijn waar ruimte is voor ieder mens en waar je mee kunt doen op een manier die bij jou past. Wij zeggen ‘jij bent goud’. Zo kijken we naar onze bezoekers, onze vrijwilligers, het team, het bestuur, onze partners. Welke plek past bij jou en wat wil je? Jouw doelen zijn onze doelen.

Mensen van Goud zijn het dromen niet verleerd. Vaak zijn hun dromen verrassend realistisch. Ze gaan over (vrijwilligers)werk, over opleiding, over het leren kennen van nieuwe mensen, over eerlijkheid, over gelijkwaardigheid en over samenwerking.

Met trots maken we onze plan voor de komende jaren openbaar. Je vindt het op onze website.

We kunnen het ook heel kort samenvatten tot ‘Iedereen doet mee!’

Terug naar alle berichten