Ieder gezin een laptop?

Wat goed dat er al snel oog was voor gezinnen waar geen laptop beschikbaar is voor het schoolwerk dat nu thuis moet gebeuren!

Er is veel geld vrijgemaakt door het kabinet om de gaten die vallen te dichten. De eerste laptops zijn inmiddels verspreid, maar het zijn er niet genoeg.
Bijna dagelijks bereiken ons de verhalen van gezinnen die onthand zijn en waar de kinderen op dit moment onvoldoende in staat zijn om onderwijs op afstand te volgen.

Het gezin waar drie schoolgaande kinderen die samen een tablet moeten delen staat er nog relatief goed voor. Naar gezinnen waar helemaal geen digitale leermiddelen beschikbaar zijn hoef je niet lang te zoeken.

Hoe het kan dat het tot nu toe niet gelukt is om dit probleem op te lossen is ons niet helemaal duidelijk. Wat we wél weten is dat er nu iets moet gebeuren.

Met hulp van vrijwilligers transformeerde Goud van Noord tot computerlab en kon gebruikte apparatuur leeg gemaakt worden en werd nieuwe software geïnstalleerd. Binnen een week zijn we bijna door onze voorraad heen.

Wat jammer dat de gulle gevers de blije gezichten van ouders en kinderen niet konden zien!

Heeft u nog een laptop of desktop die overbodig geworden is, maar nog goed werkt? Laat het ons weten!

Terug naar alle berichten