Of armoede erfelijk is? Je zou het bijna denken. Armoede wordt vaak doorgegeven van generatie op generatie. Taal is een van de sleutels wanneer het gaat om kansen op een betere toekomst voor de volgende generatie. Dat is precies de reden waarom we inzetten op samenwerking met de Prinses Julianaschool en ons richten op de ouders van kinderen in die leeftijd. 

Ouders hebben de sleutel wanneer het gaat om het stimuleren van taalontwikkeling van hun kind(eren). Taal is belangrijk én ontzettend leuk. Die combinatie willen we graag naar voren laten komen. Taal verbindt en juist daarom willen we ook activiteiten invlechten die het hele gezin stimuleren met taal aan de slag te gaan. Want samen staan ze sterk!

‘Taal is een feestje en dat willen we vieren.’

We willen ouders aanspreken op de belangrijke rol die zij hebben in het leven van hun kinderen. Of ze de Nederlandse taal nu wel of niet beheersen. Ze willen allemaal dat hun kinderen zich ontwikkelen tot zelfredzame volwassenen. Hen laten zien dat zij op een laagdrempelige manier stappen kunnen zetten om zo hun kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. 

Of armoede erfelijk is? Je zou het bijna denken, maar toch niet helemaal. 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Rotary van Rotterdam Noord en Stichting Lezen & Schrijven.

Wil je samen met je kind(eren) aan de slag met taal, meehelpen of meer informatie?

Neem contact op met Gerlinda

Wanneer en waar

Vanaf februari 2020

Donderdag

8.45-10.15 uur

Zwaanshals 287A