Het Oude Noorden is een wijk met twee gezichten. Leuke winkeltjes, gezellige straatjes, kunst en horeca bepalen het straatbeeld. Een levendige stadswijk waar de huizenprijzen gelijk opgaan met de hoeveelheid mensen die er graag wil wonen. Wie met wat meer aandacht kijkt en wat langer blijft hangen ziet ook de andere kant van de wijk. Alleenstaande moeders die moeite doen om het hoofd boven water te houden, kinderen die na schooltijd op straat hangen, werkloosheid, laaggeletterdheid, armoede en eenzaamheid zijn altijd dichtbij. 

Wie zegt ‘De jeugd heeft de toekomst’ kan niet om vrouwen heen. Zijn zijn de moeders van de toekomst, moeders van nu, oma’s, oppas en vul maar in.  Veel vrouwen in het Oude Noorden geven aan niet toe te komen aan zichzelf en zijn zich niet bewust van hun mogelijkheden en grenzen. We horen ze vaak zeggen: “Ik heb geen tijd voor mezelf.”

Door de zorg voor de kinderen, het huishouden en de strijd om rond te kunnen komen blijft er weinig tijd over voor contacten en persoonlijke ontwikkeling. En toch wil ze vooruit.

V-Power wil een netwerk zijn voor vrouwen in het Oude Noorden waar ‘delen’ een centraal woord is. Delen van ervaring, gevoel, tijd, kennis en je netwerk brengt mensen verder. Samenredzaamheid noemen we dat.

V-Power richt zich op vrouwen in het Oude Noorden en staat voor Vrouwenkracht, Vriendinnenkracht en Verbindingskracht. 

Met V-Power willen we vrouwen stimuleren naar zichzelf te kijken, naar elkaar te luisteren, er voor elkaar te zijn en samen te werken aan hun toekomst.  Voor vrouwen die aan de slag willen met hun eigen doelen is er een coachingstraject mogelijk. Van zoveel V-Power knapt Rotterdam zeker op! 💛

Neem voor meer informatie contact op met onze gezinswerker Arina

Wanneer en waar

Dinsdag

10.00-12.00 uur

Zwaanshals 287A