Goud op zondag is een diaconale gemeenschap in het Oude Noorden van Rotterdam. Wij zijn sterk verbonden met het werk van Goud van Noord. Als multi-culturele gemeenschap willen we een plek zijn waar iedereen zich welkom voelt. Wij vieren verschillen en willen de veelkleurigheid ontdekken die God aan ons geeft. Het is de bedoeling dat Goud op zondag een plek is waar je even op adem komt. We verlangen ernaar dat midden in de hectiek van ons prachtige Rotterdam er een plek is van rust en vrede. Een ruimte waar we geloof, hoop en liefde vinden.

In onze gemeenschap staan de onderlinge relaties centraal. We staan dicht bij mensen en zoeken voortdurend naar verbindingen in de wijk. Ook werken we graag samen met andere kerken en zetten ons in voor een vredig samenleven in het Oude Noorden. De mensen die onze vieringen bezoeken hebben vaak van huis uit een kerkelijke achtergrond, o.a. Oosters-Orthodox, Protestant, Evangelisch en Rooms-Katholiek. Onze wens is dat iets daarvan is terug te zien in de gastvoorgangers die zullen voorgaan in onze vieringen. 

‘Op zondag weet ik weer God is er ook al zie ik hem niet.’

Elke eerste zondag van de maand is er een viering in de prachtige en monumentale Bergsingelkerk. Dit kerkgebouw is gelegen aan de Bergsingel 150, op enkele minuten lopen van het Oude Noorden. De viering begint om 13.30u en duurt maximaal 75 minuten. Er brandt een Paaskaars, we bidden, er is een moment stilte, we luisteren naar muziek (o.a. Urdu Choir, piano, gitaar of een luisterlied met behulp van beamer). Verder lezen we uit de Bijbel en is er een toespraak. We vragen regelmatig een kunstenaar of musicus om een bijdrage te leveren aan een viering. Voor de kinderen is er hun eigen bijeenkomst tijdens het tweede deel van de dienst.

Wie je ook bent en wat je ook denkt: je bent van harte welkom!  We zien uit naar je komst!

Voor meer informatie neem contact op met onze buurtpastor Bram

Wanneer en waar

1e zondag van de maand

Bergsingelkerk

Bergsingel 150

Rotterdam

We beginnen om 13.30 uur